Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen ska spara 50 miljoner kronor

Publicerad: 3 juni 2015, 15:01

Johanna Öberg, vd på Stampen Media.

Foto: Fredrik Thambert.

Resumé kunde tidigare i dag avslöja att Stampen har nya besparingar på gång. Nu står det klart att det handlar om 50 miljoner kronor. – Ja, det ligger i det häradet, säger Johanna Öberg, vd på Stampen Media.


Ämnen i artikeln:

Johanna ÖbergMartin AlsanderStampen

Stampen har genom ett flertal tuffa åtgärder lyckats vända det operativa resultatet från förlust till en vinst på 14 miljoner kronor under det första kvartalet 2015. Detta trots att omsättningen föll med 43 miljoner.

Men för att lyckas med målsättningarna för året krävs att kostnadsmassan minskas ytterligare. Därför har bolaget bestämt sig för att lägga ett sparpaket på i storleksordningen 50 miljoner kronor.

– Vi har gjort en fantastisk omställning under det första kvartalet och förbättrat resultatet med 21 miljoner. Men mitt jobb är att säkerställa handlingsfrihet även framöver och att vi följer den positiva trenden. Vi behöver utrymme för kommande satsningar och för att säkra resultatet 2015 behöver vi göra ytterligare kostnadsbesparingar, säger Johanna Öberg.

Var ska ni spara in?
– Det blir mycket på tryck, distribution, externa tjänster och vakanser. Vi kommer också att erbjuda ett växlingspaket (frivilligt avgångsvederlag, reds. anm.).  

Hur många anställda som kan tänkas beröras kan hon i nuläget inte svara på.
– Vi erbjuder ett växlingspaket och det tror jag att vissa kommer att hoppa på. Jag har varit väldigt tydlig med att det sker stora förändringar framöver. Tycker man om det  kan man ha väldigt roligt på Stampen. Om man inte gör det kan växlingspaketet vara ett bra alternativ, säger Johanna Öberg.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.