Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen tuffar på

Publicerad: 10 februari 2012, 15:24

Koncernchefen Tomas Brunegård.

Stampengruppen ökade omsättning och vinst i fjol. Men rensat från engångsintäkter blev resultatet ungefär på 2010-års nivå. Mest pengar drog man in från Gisab som ger ut Mitt i-tidningarna.


Ämnen i artikeln:

StampenTomas Brunegård

Stampengruppens intäkter uppgick till 5603 (5196) miljoner kronor och rörelseresultatet stannande på 420 (289) miljoner 2011. Annonsintäkterna ökade med 88 miljoner kronor.

Ökningarna i omsättning och vinst kan till viss del härledas till försäljningen av GP-huset och Karlskoga-Kuriren.

Verksamheterna som gick bra i koncernen var Gisab och Promedia som ökade sina rörelseresultat. Gisab, som ger ut Mitt i-tidningarna, uppvisade ett rörelseresultat på 85 (79) miljoner kronor och Promedia 80 (55) miljoner.

Allra bäst gick det för affärsområdet "övriga verksamheter" som vände en förlust på 44 miljoner kronor till en vinst på 126 miljoner. Här ingår bland annat Mktmedia och Stampen Marknad.

Tryckeriet V-Tab tog beslut om ett omfattande resultatförbättringsprogram under fjolåret vilket innebär att tre anläggningar läggs ned.

– Den sena höstens tuffa konjunkturutveckling för de betalada morgontidningarna underströk vikten av det pågående omställningsarbetet. Att vi tros sjunkande betald upplaga klarar att visa en ökning av upplageintäkten visar att det fortfarande finns en djup betalningsvilja för nära och angelägna lokala nyhetsförmedlare. Nu är vår stora utmaning att skapa nyttor som möter samma betalningsvilja när våra lokala varumärken växer i andra kanaler, säger koncernchefen Tomas Brunegård i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

StampenTomas Brunegård

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.