Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen värvar utvecklingschef från banksektorn

Publicerad: 5 september 2014, 08:04

Ekonomiskt pressade mediekoncernen Stampen tillsätter en utvecklingschef – juristen och civilekonomen Claes Jonson från Handelsbanken Capital Markets.


Ämnen i artikeln:

StampenMartin Alsander

På Handelsbanken Capital Markets har Claes Jonson senast haft rollen som senior advisor med särskild inriktning på företagsfinansiering, omstruktureringsfrågor och företagsobligationer.

– Jag har jobbat nära Stampen tidigare och har en stor respekt för de processer som man just nu går igenom. Den tjänst man nu inrättar är som klippt och skuren för mig, säger Claes Jonson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Visst är utmaningarna för Stampen och mediasektorn enorma även i framtiden, men jag ser en stor potential i det Stampen som Martin (Alsander, vd, reds anm) och hans team nu bygger. Med mina 15 år i banksektorn hoppas jag kunna ta med mig både erfarenheter och verktyg som ger ytterligare kraft i det pågående arbetet.

Claes Jonson tillträder under september och blir då en del av koncernledningen.

– Vi är i en bransch i snabb omställning, där det krävs att vi hela tiden anpassar oss i takt med – eller snabbare än – marknaden. Vi har ett ständigt pågående arbete med att anpassa vår verksamhet till dagens snabbt föränderliga omvärld. För att kunna göra dessa anpassningar måste vi ha en sund finansiell stabilitet och välja rätt samarbeten på vägen. På dessa områden har Stampen brustit tidigare, och det är det vi nu rättar till. Det är med dessa frågor Claes ska jobba, tillsammans med oss övriga i koncernledningen, säger Martin Alsander.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

StampenMartin Alsander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.