lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen-vd:n om Hjörnes rekordlön

Publicerad: 17 december 2014, 14:40

Martin Alsander.

Foto: GP.

Resumé kunde igår rapportera att Stampens ordförande och storägare Peter Hjörne kammade hem 78 miljoner kronor under 2009-2013 och därmed ligger betydligt högre än flera Bonnier-profiler som Carl-Johan Bonnier och Jonas Bonnier. Stampens koncernchef Martin Alsander tycker att jämförelsen är orättvis.

Ämnen i artikeln:

AppelbergPeter HjörneMartin AlsanderStampen

KB

Karl-Johan Byttner


– Peter Hjörne äger 50 procent av Stampen så jämfört med Bonnier-folk som äger några få procent blir det inte en proportionerlig jämförelse, säger Martin Alsander.

Frilanshandsbokens sammanställning av mediechefernas stora löner byggde på Skatteverkets uppgifter om inkomst av kapital och inkomst av tjänst.

Martin Alsander uppger att Stampen har nått årets målsättning och fått ner sin skuldbörda till 400 miljoner kronor och fördubblat vinsten – så sent som igår stod det klart att man säljer innehållsjätten Appelberg till Mediaplanet.

– Vi har ägt både OTW och Appelberg och vi sålde av Appelberg för att amortera av på våra skulder, säger Martin Alsander.

Han vill inte avslöja köpeskillningen, men menar att man enbart genom Appelberg-försäljningen hade kunnat amortera ned till 400 miljoner kronor.
– Det behöver inte betyda att vi tar alla pengarna från försäljningen av Appelberg. Det handlar ju också om att hitta en hel del digitala satsningar också, säger Martin Alsander.

Han uppger också att han är mycket nöjd med vad Stampen har lyckats med i år:

– Vi går in i en helt annan situation 2015 än hur det såg ut när jag tog över som koncernchef i april år 2014, säger Martin Alsander.

Stampen har gjort sig med hundratals personer under det gångna året, enligt Martin Alsander.

Vad har du fått för några reaktioner bland personalen när det gäller Peter Hjörnes intäkter?
– Ingen. Jag tror också att alla vet att man som mediebolag inte spenderar pengar i onödan idag, säger Martin Alsander.

Har ni sålt paradvåningen i GP-huset som vi skrev om?
– För det första är det ingen lyxvåning, utan ett familjehem och för det andra är det en del av en kontorsyta som vi hyr av Platzer. Men då vi på huvudkontoret har gått från 80 till 40 personer så v har vi inte lika mycket behov av golvyta, säger Martin Alsander.

Hur ser det ut med löner och utdelningar under 2015 för Peter Hjörne?
– Som vd vet jag att Peter Hjörne har sänkt lönen radikalt under 2013 och 2014 och det blir inga aktieutdelningar att tala om, säger Martin Alsander.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev