Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen vill köpa norsk mediekoncern

Publicerad: 22 november 2011, 09:39

Tomas Brunegård, vd Stampen.

Svenska lokaltidningskoncernen Stampen vill invadera Norge. Svenskarna är spekulant på 36 norska lokaltidningar.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Den norska lokaltidningskoncernen ägs av hårt skuldsatta brittiska mediabolaget Mecom. Det börsnoterade bolaget äger dagstidningar i Polen, Tyskland, Holland, Danmark och Norge. I början av året tillsattes nye vd:n Tom Toumazis med uppgift att rensa upp företagets skulder.

Nu bekräftar man att den norska divisionen, Edda Media, är till salu och enligt norska media finns tre spekulanter varav en är svenska Stampen.

Edda Media innehåller 36 norska lokaltidningar och omsätter 2,5 miljarder kronor och hade i fjol ett resultat på drygt 150 miljoner kronor.

Enligt Financial Times är norska A-pressen, som ägs av norska LO och Telenor, villigt att betala 1,9 miljarder kronor (1,6 miljarder norska) för Edda.

Men nu finns även norska Polaris Media, ägare bland annat Adresseavisen, och svenska Stampen med i slutstriden om de norska lokaltidningarna.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.