Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen visar svarta siffror

Publicerad: 16 augusti 2017, 13:33

Martin Alsander, vd Stampen.

Foto: Pressbild

Stampen konstaterar att de nått finansiell stabilitet efter förra årets rekonstruktion. Rörelseresultatet för januari-juni landar på 37 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

BokslutMedierMartin AlsanderStampen

Under 2016 var Stampen när en konkurs. Nu visar koncernen svarta siffror för första halvåret 2017. Nettoomsättningen uppgick till 1 267 miljoner kronor, vilket är en minskning med fem procent från föregående år.

Rörelseresultatet landade på 37 (-48) miljoner kronor. Reaeffekter från avyttrade verksamheter som OTW och Minnesota uppgick till nio (-27) miljoner och övriga poster av engångskaraktär 25 (-24) miljoner. Ackordslividen som Stampen betalat ut låg på 250 miljoner kronor.

”Vi kan konstatera att vi har uppnått efterlängtad finansiell stabilitet och att våra verksamheter har återhämtat sig och fått möjlighet att fokusera på affären och anpassa sig till en allt mer digital tillvaro”, skriver vd och koncernchef Martin Alsander i en kommentar.

Liksom resten av Mediesverige kämpar Stampen hårt med annonsintäkterna. Print tappade 16 procent under halvåret, medan de digitala annonsintäkterna växte med 21 procent.

”Trenden är tydlig och vi bedömer att nya digitala läsarintäkter över tid kommer att bidra till att stabilisera medieverksamhetens intäkter”, skriver han.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.