Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampens förlust: 553 miljoner kronor

Publicerad: 26 februari 2015, 11:33

Stampens koncernchef Martin Alsander

Stampens finansiella resultatet för 2014 blev en förlust på över en halv miljard kronor. Enligt årsredovsiningen halverade koncernen sina bankskulder under året och vd:n Martin Alsander anser att de nu står förberedda för att möta framtiden.


Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Stampens resultat efter finansiella poster blev en förlust på 553 miljoner kronor, jämfört med minus -862 för 2013.

Resultatet innefattar bland annat goodwillavskrivningar på 106 miljoner och reaförluster på 218 miljoner kronorm skriver Medievärlden.

Rörelseresultatet försämrades och landade på 61 miljoner kronor jämfört med 256 miljoner i fjol. Enligt tidningen ska koncernen ha halverat bankskuld med 483 miljoner kronor under året.

I Stampen Local Media där bland annat GP, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Bohusläningen och TTELA ingår sjönk omsättningen med närmare 80 miljoner till 1 518 miljoner kronor. Det operativa resultatet blev bättre jämfört med 2013 och visar ett överskott på en miljon, jämfört med  – 21 miljoner föregående år.

För Liberala Tidningar, som Stampen planerar att sälja, landade omsättningen på 1 123 miljoner kronor (1262). Verksamheten gjorde ett operativt resultat på 53 miljoner (62).

I årsredovisningen skriver Stampens ledning att de beräknar en fortsatt resultatförbättring för tidningsverksamheten under 2015. Strategin är försiktighet på kostnadssidan och ett antal besparingsåtgärder.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.