Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ständigt falska löften”

Publicerad: 10 april 2014, 11:21

Resumé avslöjade nedläggningsplanerna för ett år sedan. Sedan dess har TV4 dementerat uppgifterna – fram till i går.

Foto: Montage.

Redan för ett år sedan kunde Resumé avslöja TV4:s planer på nedläggningen av lokal-tv och uppsägning av ett hundratal anställda. Men TV4-ledningen totaldementerade uppgifterna och sa saker som: ”Vi ska inte skrota lokal-tv” och ”Vi ska satsa”. – Jag blir så arg att jag skakar över alla vackra ord, alla försäkringar om att farhågorna om nedläggning absolut inte skulle ha någon sanning i sig, dundrar en före detta medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Åsa JamalÅsa TillbergCasten AlmqvistNyhetsbolagetTV4

Den 21 mars i fjol skrev Resumés reporter Leif Holmkvist att TV4 planerade att lägga ner de lokala nyhetssändningarna och att 100 anställda, enligt den planen, skulle sägas upp.

Detta var strax innan Åsa Tillberg tillträdde som vd för Nyhetsbolaget, den 15 april 2013.

TV4 pressade på mot Resumé efter avslöjandet och kommunikationsdirektören för TV4-Gruppen,  Åsa Jamal, gick ut och totaldementerade Resumés uppgifter:

Vi tänker inte skrota lokal-tv. Det finns inget sådant beslut. Det  finns ett enormt intresse för de lokala nyhetssändningarna och vi har  utökat från 16 till 25 kanaler efter koncessionen. Det visar att vi  satsar, sa Åsa Jamal till Resumé den 21 mars i fjol.

I går kom beskedet från TV och Nyhetsbolaget att 140 tjänster när 21 lokalredaktioner och 24 editioner skrotas.

En före detta medarbetare skrev i går på Facebook:

”Alltså, jag är så arg att jag skakar. Alla vackra ord, alla försäkringar om att farhågorna om nedläggning absolut inte skulle ha någon sanning i sig. Här har massor med extremt duktiga journalister ställt upp under minimala resurser år efter år, och ständigt fått falska löften om hur viktig den lokala journalistiken är för kanalen”.

Åsa Tillberg, vd för Nyhetsbolaget, vidhåller att det inte fanns någon dold agenda vid tiden för Resumés avslöjande i fjol. Hon säger att hon känt till planerna i några veckor och att TV4 funderat konkret på nedläggningen sedan årsskiftet.  

Resumé har sökt TV4:s vd Casten Almqvist och kommunikationsdirektören Åsa Jamal.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.