Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Star Wars-designer gör regidebut i Stockholm

Publicerad: 6 maj 2015, 14:23

Bild ur filmen

Den nysläppta kortfilmen, som utspelar sig i framtidens Stockholm, är Andrée Wallins första.


Den svenska concept designern Andrée Wallin har tidigare arbetat med flera större Hollywoodproduktioner, däribland Oblivion (2013) och Godzilla (2014). Just nu arbetar han med Star Wars – The Force Awakens som har premiär senare under året.

I sin kortfilm State Zero som han är aktuell med står han för större delen av design, manus, producerande och regisserande. Filmen, som tagit år av planering och arbete, finns nu fullt tillgänglig på nätet.

– Jag ser State Zero som ett "proof of concept", en sorts validering för att kunna bedöma om min kortfilm kan utvecklas till ett långfilmsprojekt. Valet att göra filmen på engelska var också självklart. Jag vill nå ut till en så stor publik som möjligt säger Andrée Wallin.

Under arbetet med filmen har Andrée Wallin samarbetat med företaget Bläck Studios som är Sverigeledande inom VFX/visuella effekter. Bläck Studios gick också in som samproducent i projektet.

– Vi kände genast att State Zero var ett projekt vi ville vara del av. Med våra avancerade animationer kunde vi ge liv åt Andrées fantastiska idéer och karaktärer – och på så sätt lyfta produktionen till en nivå som ligger högt över den vanliga kortfilmsdebuten, säger Tom Olsson, studiochef på Bläck Studios.

– Ja, produktionskvaliteten på kortfilmen är verkligen hög, fortsätter Andrée Wallin. Känner också att jag har en solid grund för att kunna utveckla ett långfilmsmanus. Min förhoppning är att man vill se mer av State Zero. Här finns en hel värld att upptäcka. Kortfilmen är endast en försmak och teaser.

Delar av filmens rekvisita har tillverkats av attributmakare från Star Wars, utöver det fick Andrée Wallin hjälp av en engelskt producent vid filminspelningen i London och på skådespelarlistan finns internationella namn.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.