Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stark KIA-tillväxt för nyhetssajter – Newsner dubblar trafiken

Publicerad: 29 augusti 2017, 11:21

Johan Rikner, vd för nyheter365 som äger viralsajten Newsner.

Enligt färska siffror från KIA-index ökade medlemsajternas trafik med tio procent under Q2. Mest ökade viralsajten Newsner som dubblade sin trafik. Sämre gick det för mode- och skönhetssegmentet.


Ämnen i artikeln:

SVTKia-IndexNewsner

I dag släpptes KIA-index rapport "Den svenska sajtbarometern". Rapporten jämför hur sajterna som är listade på KIA-index presterat i jämförelse med samma kvartal tidigare år.

Årets rapport visar att besöken ökade med tio procent jämfört med förra året, under juni ökade de med 12 procent.

– De dippar som tidigare synts under ledigheter är numera nästan helt borta, i och med att all större del av internetanvändandet sker via mobilen. Var vi är tycks i allt mindre grad påverka vårt surfbeteende, säger Peter Mackhé, chef för KIA-index.

Störst ökning står viralsajten Newsner för som ökar trafiken med 95,5 procent. Även SVT (+17,9%) och GP.se (+25,3%) ökar kraftigt.

En av de kategorier som såg en minskning i trafiken är mode- och skönhetssegmentet. Kategorin backade med fem procent i jämförelse med Q2 2016.

– Mode och skönhet är en av de kategorier som har påverkats mycket starkt av digitaliseringen och sociala influencers framfart. De traditionella medierna har en fortsatt stark ställning digitalt men bloggnätverk och medier med "digital natives" har ett stort inflytande, säger Peter Mackhé.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTKia-IndexNewsner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.