Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Stark rapport från Zodiak

Publicerad: 15 februari 2008, 09:37

Produktionsbolagen i Sverige har länge kämpat med lönsamhetsproblem. Men Zodiak är nu definitiv på rätt väg. Det visar dagens kvartalsrapport.


Zodiaks vd Patrick Svensk presenterar ett starkt resultat. Foto: Eva Hilden Smith

– Vi har haft målet att nå en marginal på tio procent. Under fjärde kvartalet når vi 12,5 procent och vinsten på 50 miljoner är vår största någonsin för ett kvartal, säger vd Patrick Svensk.

Det starka resultatet beror på att de flesta delarna i koncernen nu går starkt. Den nordiska marknaden har lossnat. Bolaget Kanakna och Bullseye, som nyligen förvärvades gör bra vinster.
– Men den stora förklaringen är Ryssland. Just nu gör vi sex dagliga programserier där. Det är vår största marknad och efterfrågan är enorm.

Men börsen svajar och allt fler pratar om lågkonjunktur.
– Allvarligt talat är det inget vi märker av. Alla vi pratar med är positiva. De kanske har sagt upp sina abonnemang på Dagens Industri.

Vad har ni för stora produktioner på gång?
– Det kommer flera nya produktioner som jag snart kan berätta om. Roligast just nu är att vi har börjat med filmatiseringen av Millenium-triologin. I sommar ska vi också börja filma den engelska versionen av Wallander för BBC med Kenneth Branagh. Båda görs av Yellowbird.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.