Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Startades till stöd för Peter Springare – nu läggs gruppen ned

Publicerad: 15 januari 2018, 11:44

Foto: Skämdump

Gruppen har kallats "Sveriges största hatgrupp" med 170 000 medlemmmar på Facebook. Nu har den lagts ner av grundaren Patrik Markström.


Ämnen i artikeln:

FacebookPeter Springare

Facebook-gruppen "Stå upp för Peter Springare" blev på kort tid en av Sveriges största förra året. Gruppen startades till stöd för polisen Peter Springare som publicerat ett omdebatterat inlägg om gärningsmäns etnicitet. Men efter att Springare själv gått ut och tagit avstånd från den bytte gruppen namn och hette senare "Stå upp för Sverige".

I december publicerade Eskilstuna-Kuriren en granskning  av gruppen och dess grundare Patrik Markström. Tidningen kallade den "Sveriges största hatgrupp" och lyfte fram exempel på främlingsfientligt och hatiskt innehåll som fått spridning i den.

Nu har Facebook-gruppen med 170 000 medlemmar plötsligt lagts ner av grundaren själv. Patrik Markström motiverar sitt beslut med att hatet har tagit över i Stå upp för Sverige.
"Gruppen stängs på obestämd tid pga allt hat mot mig personligen" skriver han i ett inlägg.

I ett annan inlägg går han till angrepp mot den så kallade "SD-svansen".
"Orkade inte med deras infantila hat och kommentarer längre" skriver Patrik Markström.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookPeter Springare

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.