Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Startar lokaltidning mitt i tidningskrisen

Publicerad: 2 september 2014, 08:35

Mats Falck

Foto: Calle Strand

Den tidigare journalisten Mats Falck drar igång lokaltidningen Bättre Stadsdel Hägersten-Liljeholmen idag – han har jobbat på alltifrån DN, SR och Ekot till Reuters och UNT.


Ämnen i artikeln:

AppelbergEkotUNTReuters

- Vi är så dumma i huvudet att vi går mot strömmen och startar en  lokaltidning, haha. Men vi tror på det lokala, det nära och det  digitala, säger Mats Falck.

Bättre Stadsdel Hägersten-Liljeholmen är en digital tidning som ska uppdateras flera gånger per dag – den ska inte ges ut i någon pappersversion.

Mats Falck jobbar till vardags på kundtidningsbolaget Appelberg, men har tagit tjänstledigt för att driva tidningen.

Bakgrunden är att han vid sidan av sitt jobb har haft som hobby att lägga ut statusuppdateringar på Facebook om vad som sker i stadsdelen Hägersten-Liljeholmen i stället för uppdateringar om sig själv.

- Jag har kört en lokal Facebook-sida under 2,5-3 år och jag har fått en otrolig respons under den tiden. Det har i sin tur gjort att Facebook-sidorna har blivit fler och fler och nu tar jag steget fullt ut och startar en lokaltidning i stället, säger Mats Falck.

Mats Falck är också en erfaren journalist och har jobbat på alltifrån DN:s ekonomiredaktion till SR, Ekot, Reuters och UNT.

Tidningen drivs ideellt till en början och så sent som igår höll han i ett redaktionsmöte med 4-5 personer.
- Vi startar i liten skala och kör igång utan riskkapital. Sedan får vi se hur vi ska gå vidare rent finansiellt, säger Mats Falck.

Han menar att just Hägersten-Liljeholmen är ett extra intressant område eftersom det sker så mycket där.

- Det är ju en närförort som ligger nära Mälaren och nära City. Så man bygger som fasen där, säger Mats Falck.

Vad skiljer er från Mitt-i-tidningarna?
- Vi är mycket bättre, säger Mats Falck.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AppelbergEkotUNTReuters

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.