Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Startar politikvecka med fokus på utanförskap – lockar alla partiledare till Järva

Publicerad: 3 maj 2017, 12:01

Ahmed Abdirahman, grundare av The Global Village och initiativtagare till Politikerveckan Järva

Foto: Charles Ludvig

Ahmed Abdirahman startar Politikerveckan Järva. Syftet är att minska avståndet mellan invånare och politiker samt att diskutera utanförskapet. Alla partiledare kommer att tala under veckan.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenStefan LöfvénJan BjörklundJimmie ÅkessonAnnie LööfAhmed AbdirahmanJonas SjöstedtGustav FridolinPolitik

Utanförskapet i förorterna runtom i Sverige har varit ett hett politiskt diskussionsämne det senaste året. För att föra diskussionen närmare de berörda invånarna startar Ahmed Abdirahman, grundare och ordförande i ideella föreningen The Global Village, Politikerveckan Järva, en sorts alternativ Almedalsvecka. Veckan ska ge politikerna möjlighet att presentera sina lösningar på utanförskapet, utbildningsfrågor, trygghetsproblem och integration på arbetsmarknaden.

– Demokratin behöver träda in i våra utsatta områden. Jag hoppas att politikerveckan kan bidra till ökat lokalt valdeltagande och politiskt engagemang. Mänskliga möten är en förutsättning för att överbrygga polarisering, säger Ahmed Abdirahman. Idag använder många Järva och de som bor här för att berätta olika historier om vårt land. Det är allas vår skyldighet att vara med i samtalet och dela med oss av våra tankar.

Precis som i Almedalen har varje parti en egen dag som avslutas med att respektive partiledare talar. I samband med veckan ingår The Global Village i ett ideellt strategiskt samarbete med kommunikationsbyrån Prime.

– Att Politikerveckan Järva har lyckats samla alla partiledare är en otrolig bedrift som förtjänar allt stöd. Nästa steg är att samla civilsamhället och näringslivet för att skapa så många samtal som möjligt. De organisationer och företag betraktar sig själva som en samhällsaktörer bör såklart delta, säger David Orlic, vice VD och innovationschef på Prime. Prime har varit på Almedalsveckan i snart 20 år och varit en del av utvecklingen från ett litet evenemang till en institution för det offentliga samtalet. Det är en självklarhet för oss att bidra med den kunskapen där den behövs som mest.

Partiledartal & Partidag
Victoria Kawesa – Feministiskt initiativ (10 juni)
Jan Björklund – Liberalerna (11 juni)
Gustav Fridolin – Miljöpartiet (12 juni)
Anna Kinberg Batra – Moderaterna (13 juni)
Annie Lööf – Centerpartiet (14 juni)
Jonas Sjöstedt – Vänsterpartiet (15 juni)
Jakob Forssmed – Kristdemokraterna (16 juni)
Jimmie Åkesson – Sverigedemokraterna (17 juni)
Stefan Löfven – Socialdemokraterna (18 juni)

Plats: Spånga IP
Tid: 14:00-20:00
Datum: 10-18 juni

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.