Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Staten kommer inte stoppa Telias jätteaffär

Publicerad: 12 juni 2018, 09:11

Enligt regeringen är det upp till Telias styrelse om de vill gå vidare med förvärvet av Bonniers tv-verksamhet.


Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier ABBonnier

Sedan Resumés avslöjande om Telias planer på att köpa Bonniers tv-verksamhet Bonnier Broadcasting har det förekommit vida spekulationer kring huruvida affären kommer gå igenom.

SvD Näringsliv har tidigare rapporterat om att Näringsdepartementet, som ansvarar för frågor gällande statligt ägande av bolag, varit negativt inställda till affären. Enligt uppgifterna ansåg Näringsdepartementet att Telia istället för förvärvet bör dela ut mer pengar till sina aktieägare. Man ska även ha oroat sig för att affären skulle äventyra framtida sändningstillstånd för TV4.

Men nu säger Anna Magnusson, chef för Näringsdepartementets enhet för bolag med statligt ägande, till TT att beslutet är upp till Telias styrelse.

– Ägarsamordningen, som innebär att styrelsen ska samordna sin syn med ägaren inför särskilt viktiga avgöranden, är inte praktisk möjlig att tillämpa för börsnoterade bolag som Telia Company och är heller inte förenlig med de informationsgivningsregler som gäller för börsnoterade bolag, skriver hon i ett mejl till TT.

LÄS MER: Jan Scherman: Bonnier-vd:n Tomas Franzén befinner sig i farozonen

LÄS MER: Affären gör Bonniers framtida inriktning oklar

LÄS MER: Bonnieraffären ger Telia möjlighet att ge sig in i rättighetsfajten

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier ABBonnier

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.