Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Steffo: ”Jag har fuck-off-pengar”

Publicerad: 28 mars 2014, 11:59

Foto: Blanca Sjöstedt.

Njutningsmästaren Steffo Törnquist är aktuell i TV4-serien ”Let´s Dance”. Han uppger att det har gått så bra för honom att han har vad man brukar kalla fuck-off-pengar – bokslutet visar att han har snittat över en miljon kronor i vinst under de senaste fem åren.


– Jag har pengar så jag klarar mig resten av resten av livet om jag  vill, så kan jag sluta jobba…Men jag har också jobbat otroligt hårt, och  är nästan 60 år, säger Steffo Törnquist till Expressen.

Han uppger att han har ett aktiebolag som äger lite ”olika saker”.
–  Jag har ekonomiska rådgivare jag träffar ganska ofta. Då är jag  fokuserad. Tar snabba beslut. Sen orkar jag inte tänka på det mer, säger  Steffo Törnquist till Expressen.

Det senaste bokslutet för hans  bolag Steffo Törnqvist Insult AB visar att nettoomsättningen visserligen  har sjunkit med cirka 600 000 kronor till strax över 3,9 miljoner  kronor, men finansnettot (vinsten) har ändå ökat med strax under 300 000  kronor till nära 1,2 miljoner kronor – byrån har brutet räkenskapsår.

Steffo  Törnquist ger ingen utdelning till sig själv och tar ut nära 600 000  kronor i lön – att jämföra med strax över 800 000 kronor under det förra  räkenskapsåret – bolaget har två anställda.

Steffo Törnquists bolag har snittat strax över miljonen under de senaste fem räkenskapsåren och han är känd för sina lyxiga vanor.

–  Jag håller inte igen, och det blir ganska kul. Tycker om att överraska,  att öppna en champagneflaska i badkaret en tisdag. Ge presenter lite då  och då, säger Steffo Törnquist till Expressen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.