Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stegö Chilò: Face the market

Publicerad: 11 september 2012, 12:41

Cecilia Stegö Chilò

Foto: Magnus Bergström

Hon tvingades avgå som kulturminister eftersom hon hade hoppat över att betala tv-avgift. Nu välkomnar Cecilia Stegö Chilò public service-kommitténs förslag om att ersätta tv-avgiften med en tv-skatt.


Ämnen i artikeln:

Public Service

2006 utnämnde överraskande  Fredrik Reinfeldt Cecilia Stegö Chilò till kulturminister i den färska alliansregeringen. Tio dagar senare tvingades hon lämna sin post sedan det visat sig att hon systematiskt hoppat över att betala tv-avgift.

I dag är hon verksam som pr-konsult på Springtime och välkomnar public service kommitténs förslag om att slopa tv-avgiften till förmån för en tv-skatt. I en utförlig statusuppdatering på Facebook skriver den förre moderata kulturministern:

"Frågan är förstås om det verkligen är god borgerlig politik att tvinga alla medborgare att finansiera en informations- och nöjesindustri som kostar närmare 7 miljarder om året och som allvarligt tränger undan mångfalden på medieområdet. Svåra frågeställningar sägs det vara. Själv tycker jag det är ganska enkelt. En väl definierad public service kan visst motiveras som ett allmänintresse. Låt radions P1 och en SvT kanal ägna sig åt nyheter, utbildning och samhälle. Finansiera över skatten. Resten kan göras till betalkanaler. En kul ide vore att sälja dem till personalen. Inte minst SvT producerar gärna rapporter som visar hur oerhört omtyckta programmen är. Ja, men då så ... Face the market!"

Resumé har sökt Cecilia Stegö Chilò som befinner sig i Kalifornien.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Public Service

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.