Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stenius stormar mot Serner

Publicerad: 17 mars 2010, 14:43

Pressombudsmannen Yrsa Stenius går till angrepp på TU:s vd Anna Serner och anklagar henne för maktfullkomlighet i samband med TU:s flytt. – En jobbig process, säger Anna Serner, men uppen­barligen jobbigare för Yrsa Stenius än för alla andra.


Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusAnna Serner

truefalse

PO Yrsa Stenius (Foto: Louise Billgert)

Under rubriken ”PO/PON:s integritet” (PON = Pressens opinionsnämnd) i PO:s årsberättelse går Yrsa Stenius till angrepp på Anna Serner för agerandet i samband med TU:s flytt från Kungsholms torg till Industrigatan i Stockholm.

Tidigare har PO suttit på ett annat våningsplan än TU, som betalar merparten av de fem miljoner om året som PO-institutionen kostar. Men efter flytten placerades PO:s fem personer i ”tre små glasburar i ett hörn av TU:s kontorslandskap” vilket har ”utplånat rågången mellan PO och TU”, skriver Yrsa Stenius.

PO skriver att TU genomförde flytten ”utan att en enda gång kontakta oss på PO/PON för information, diskussion och förankring” och klassar den som en ”smärtsam förändring av våra arbetsförhållanden utan några som helst rådslag”.

”I praktisk handling uppfattar TU:s vd PO/PON som en avdelning inom TU över vilken hon oinskränkt för befälet.” Yrsa Stenius tillägger också att Anna Serner har irriterat sig på att PO:s personal inte har deltagit i TU:s ”inspirationssammankomster”.
– TU har gjort en kraftig bantning och flyttat från
3 000 kvadratmeter till 1 000, förklarar Anna Serner. Det har varit en jobbig process för oss alla och uppenbart väldigt jobbig för Yrsa Stenius.
– Visst, jag har makten över pengarna, men nedskärningarna har drabbat alla. PO har fått acceptera lokalen och hur arkitekten ritat den.

Men hon anklagar dig för att inte informera och samråda?
– Vi hade ett inledande förfarande där vi inhämtade deras upplevda behov. Sedan kunde jag kanske ha kommunicerat mer och grottat ner mig mer i PO:s problem. Jag gjorde inte det och det är en avvägning som jag valde att göra, kanske felaktigt.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusAnna Serner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.