Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stephen Colbert blir redaktör på Newsweek

Publicerad: 4 juni 2009, 07:14

Nästa nummer av amerikanska nyhetsmagasinet Newsweek blir det roligaste på länge. Tidningen har ny gästredaktör: Comedy Centrals Stephen Colbert.


Ämnen i artikeln:

Newsweek

Kan vi i kommande numret av Newsweek förvänta oss en djupdykning i Stephen Colberts krav på att testa om den republikanske politikern Bill Posey är släkt med en alligator?

Newsweek har gjort en omgörning av tidningen och för att få extra uppmärksamhet har chefredaktören Jon Meacham bett Stephen Colbert, som är Comedy Centrals karikatyr på Fox News högervridna programledare, att vara gästredaktör. Han ska både skriva och delvis jobba som redaktör.

Jon Meacham försäkrar att huvuddelen ska vara lika seriöst som Newsweek brukar vara.

Frågan är om alla läsare ens förstår att Colberts bidrag är humor.

Anledningen till Colberts intresse för Poseys släktskap med kräldjur bottnar i att Posey själv lagt fram ett förslag i amerikanska kongressen som kräver att presidentkandidater ska bevisa sin födelseplats. Förslaget insinuera att Barack Obama inte är riktig amerikan. Colbert håller med Posey men vill ta förslaget längre och därmed skingra ryktena om att Posey delvis är alligator.

Bill Posey har kommenterat Colberts vidareutveckling av förslaget.
– Jag hade förväntat mig en civiliserad debatt men det här är inte civiliserat. Det finns ingen anledning att säga att jag är ett illegitimt barnbarn till en alligator.

Posey är dock inte ensam om att missförstå, eller snarare inte förstå alls, Colberts humor. En undersökning på The Ohio State University visar att både liberaler och konservativa visserligen förstår att Colbert Report på Comedy Central är komedi. Men de konservativa är mer benägna att tro att Colbert bara låtsas att han skämtar och han i grunden menar vad han säger.

– Jag är alldeles hänförd av det här. Men om sanningen ska fram så är ag inte på någons sida – bara på min egen. Det viktiga är att publiken skrattar, säger han i en kommentar till undersökningen från The Ohio State University.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Newsweek

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.