Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stiftelse startas i Pontus Schultz namn

Publicerad: 25 september 2012, 14:09

Pontus Schultz.

Foto: Andreas Elgstrand.

En stiftelse inrättas i Bonnier Tidskrifters framlidne publisher Pontus Schultz namn: ”Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv.”


Ämnen i artikeln:

Pontus Schultz

Det var för en månad sedan som Pontus Schultz, publisher och chef för  Bonnier Tidskrifters affärsområde B2B, där Resumé ingår, och även  chefredaktör för Veckans Affärer, hastigt och tragiskt gick bort i en  cykelolycka.

Som ett sätt att hålla Pontus Schultz gärning levande startas ”Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv.”

– Det är på initiativ från Pontus familj, hans fru, bror och föräldrar  då det fanns en stor efterfrågan i samband med hans tragiska bortgång  att lyfta de frågor han brann för, säger Sara Öhrvall, chef för Bonnier  Research & Development och en av de som har varit delaktig i arbetet  med stiftelsen.

Stiftelsens övergripande syfte kommer att vara att stödja och  uppmärksamma den utveckling i näringslivet som Pontus Schultz brann för:  ökad mångfald, ökad jämställdhet och bättre nyttjande av planetens  resurser.

– Vi har tillsatt en styrelse med näringslivrepresentanter som kommer  att jobba med detta långsiktigt och som i sin tur kommer utse en jury  varje år som känns relevant för de områden stiftelsen uppmärksammar,  säger Sara Öhrvall.

Med ett pris som delas ut årligen kommer stiftelsen "att uppmärksamma och belöna individer, företag och organisationer som  bidrar till ökad mångfald, ökad jämställdhet och bättre nyttjande av  planetens resurser Särskilt avses att främja och uppmuntra insatser  gjorda i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande”, skriver man på hemsidan.

– Det är viktigt att detta är något som görs långsiktigt och för det  krävs bra finansiering och en bra styrelse, säger Sara Öhrvall.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Pontus Schultz

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.