onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stjärnan får frågor om knark – lämnar intervjun rasande

Publicerad: 23 april 2015, 06:04

Downey Jr. var inte sugen på att prata om sitt mörka förflutna

Foto: Skärmdump från Channel 4

Pratstunden med Robert Downey Jr. slutade illa för Channel 4:s reporter, MEC hoppar av som ägare till modeveckan i Stockholm och Facebooks vinst minskar under andra kvartalet. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonStockholm Fashion WeekFacebookMECFredrik SkavlanSVTPirate BayGooglePeter Sunde

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Stjärnan lämnar intervjun i protest
Brittiska Channel 4:s reporter Krishnan Guru-Murphy lyckades få några minuter med Robert Downey Jr, men det blev inte riktigt som han hade planerat. Filmstjärnan är aktuell i rollen som Iron man i den andra "Avengers"-filmen. I stället för att prata om filmen började reportern ställa frågor om Robert Downey Jr.:s tidigare missbruksproblem. Stjärnan som tidigare varit öppen med att han suttit i fängelse och missbrukat droger var nu inte sugen på att grotta ner sig i det förflutna. Efter några varningar lämnade Robert Downey Jr. rummet i vredesmod. Det rapporterar TMZ. Längst ner i svepet kan ni se klippet där Robert Downey Jr. lämnar intervjun.

MEC hoppar av modeveckan
När Mercedes-Benz hoppade av som titelsponsor för ett och ett halvt år sedan blev det tyngre ekonomiskt för mediebyrån MEC och Association of Swedish Fashion Brand (ASFB) att samarrangera modeveckan i Stockholm. Nu hoppar MEC av som ägare och säljer sina rättigheter till ASFB. Det skriver Dagens Industri. Efter MEC:s sorti har Metro tagit över försäljningsansvaret gentemot sponsorer. ASFB är nu på jakt efter en ny kommersiell ägare till modeveckan.

Sämre resultat för Facecook
Facebooks tillväxttakt bromsas något. Det sociala nätverkets vinst sjönk med 20 procent till 509 miljoner dollar under förra kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol. Det rapporterar TT. Enligt företaget beror det försämrade resultatet på ökade utvecklings- och investeringskostnader. Omsättningen växte däremot med 42 procent till 3,5 miljarder dollar från 2,5 miljarder. annonsförsäljningen ökade med 46 procent jämfört med Q1 2014.

Pirate Bay-grundaren skrotar app
Sedan 2013 har The Pirate Bay-grundaren Peter Sunde arbetat med utvecklingen av en "NSA-säker meddelandetjänst" med namnet Heml.is. Nu läggs projektet på is. Orsaken är att det saknas pengar för utveckla appen som efter två år fortfarande befinner sig i betastadiet. I ett inledningsskede fick man in 1,3 miljoner kronor via crowdfunding, men nu har pengarna som nu tagit slut. En annan anledning är att konkurrensen för meddelandeappar blivit för stor. I en intervju med Dagens Nyheter berättar Peter Sunde att Whatsapp-grundaren Jan Koum besökte honom och resten av personerna bakom Heml.is i Malmö, endast några veckor innan de köptes av Facebook för 19 miljarder dollar.

– De ville att vi skulle jobba med dem. Det var väl en del i att de försökte få upp värdet på Whatsapp, men det visste inte vi, säger Peter Sunde till DN.

Skavlan slår ifrån sig Åkesson-kritiken
Fredrik Skavlans intervju med Jimmie Åkesson för några veckor sedan stötte på hård kritik i både Norge och Sverige. Nu svarar programledaren belackarna i en debattartikel i norska VG.

"Han är en av Sveriges mest erfarna partiledare och vet mycket väl vad ett tv-medverkande innebär", skriver Fredrik Skavlan i artikeln.

Kritiken efter programmet handlade bland annat om att han var alltför aggressiv i sina frågor, något som programledaren inte håller med om:

"Och jag avbröt honom också. Något som politiker är vana vid när de flyter in i färdigformulerad politik i stället för att reflektera över den ställda frågan", skriver Fredrik Skavlan.

Googles adblock släpper igenom många annonser
I november förra året lanserade Google tjänsten Contributor, som blockar bannerannonser på de sajter som sökjätten tecknat avtal med. Användarna betalar 2 till 10 dollar per månad för tjänsten. Google hävdar nu att de fått med sig "miljontals" sajter på tåget. Men enligt AdAge är det fortfarande bara högst 50 procent av annonserna som blockas för Contributor-användarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev