Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stjärnans passning till TV4

Publicerad: 20 januari 2015, 06:06

Therese Sjögran på Idrottsgalan.

Foto: SVT.

Therese Sjögrans pik till TV4 efter att ha blivit bortklippt på Fotbollsgalan, IT-gurun Hjalmar Winbladh till EQT och skidlegendaren klar för Let's Dance. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookXSVTEQTAmazonTV4

Stjärnans passning till TV4
För två år sedan fick Svenska Fotbollsförbundet hård kritik när de valde att ge Anders Svensson en bil under Fotbollsgalan för hans rekord i antal landskamper, medan Therese Sjögran fick gå hem tomhänt trots att hon spelat fler matcher. Så på fjolårets fotbollsgala skulle hon hedras för sina 200 matcher i landslagströjan. Men inslaget ströks av TV4 på grund av tidsbrist, vilket också det fick kritik.

Under Idrottsgalan som SVT sände igår kväll hyllades hon för sina insatser, och i samband med att hon delade ut priset för "Årets prestation" passade hon på att ge en gliring till TV4.
– Jag trodde faktiskt att den här programpunkten skulle bli struken, det brukar bli så på galor, sa Therese Sjögran.

Till Expressen berättar hon att gliringen hade föreberetts av en SVT-medarbetare, men att hon kände sig hemma med formuleringen.
– Det kändes bra. Det var en passning, men det var med glimten i ögat (...)  Någon kommer alltid tycka att det är fel, men jag fick säga mitt och nu har jag satt punkt för det hela.

Hjalmar Winbladh till EQT
I december lämnade internetpionjären Hjalmar Windbladh vd-posten på presentkortkortsföretaget Wrapp. Nu blir han anställd av Wallenbergssfärens riskkapitalbolag EQT Partners, skriver DI. Där ska han, tillsammans med nyanställda Lars Jörnow från spelbolaget King och Kees Koolen från Booking.com samt Uber, sköta företages digitala investeringar. Enligt uppgift till DI överväger EQT att starta en jättefond för it-investeringar.   

Amazon utmanar Netflix
E-handelsjätten ger sig på allvar in i matchen om innehållsprouktion. Igår kväll meddelades att de ska producera 12 spelfilmer per år för bio och den egna streamingtjänsten Prime Instant Video. Strategin ligger i linje med Netflix, som förutom egna serier också har börjat finansiera långfilm, skriver Engadget.  

Ingemar Stenmark till Let's Dance
Skidlegendaren har tackat ja till att medverka i TV4:s underhållningsprogram Let's Dance i vår, enligt Expressen. Dessutom kommer tenninsstjärnan Jonas Björkman och programledare Jenny Strömstedt att medverka.

Raseri mot tv-film om Whitney Houston
I helgen sändes tv-filmen "Whitney" om den bortgångne sångerskans liv på Lifetime. Men filmen har inte godkänts av hennes släktingar. I ett uttalande på Whitney Houstons sajt skriver hennes svägerska Pat Houston:
– Om du ser den här filmen, var medveten om att Lifetime är kända för att göra negativa filmer om bortgångna kändisar och var beredd på det värsta. (TT/Omni)

Facebook testar talfunktion
Framöver ska det gå att tala in sina meddelanden i Facebook Messenger. Talet ska sedan omvandlas till text. Det meddelar Facebook bara några veckor efter bolagets köp av Wit.ai som är specialiserade på röstigenkänning, skriver IDG.

Twitter shoppar i Indien
Efter envisa rykten är det nu officiellt att Twitter köper den indiska mobilplattformen Zipdial. Tjänsten, som är välidgt populär i landet, går ut på att användarna kan ringa upp företag och lägga på precis innan det börjar kosta pengar. Sedan får de ett sms med information om företaget. Detta är framgångsrikt eftersom många inte har råd att med mobil surf, skriver Techcrunch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.