Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stjärne: Låt SVT utveckla fler nättjänster

Publicerad: 15 november 2017, 15:13

Om SVT ska finansieras via skattesedeln måste man tillåta SVT utveckla nya onlinetjänster för de som inte tittar på traditionell tv, det skriver SVT:s vd Hanna Stjärne i ett debattinlägg på DN Debatt.


Ämnen i artikeln:

Public ServicePublic ServiceutredningenSVTHanna Stjärne

Den 16 oktober presenterades public service-utredningen där förslag om att finansiera public service via skattesedeln snarare än tv-avgiften lämnades till regeringen och kulturminister Alice Bah-Kuhnke.

I ett debattinlägg på DN Debatt berättar nu SVT:s vd Hanna Stjärne att hon är försiktigt positivt till förslaget.

I sju punkter listar hon de utmaningar SVT ställs inför i och med den nya finansieringsformen. Stjärne berättar bland annat att då finansieringsmodellen är teknikneutral måste de tillåtas utveckla nya tjänster för att nå de som inte tittar på traditionell tv.

"Det gäller inte minst unga människor som också har rätt till public service på de sätt som de önskar. Att alla ska kunna ta del av SVT innebär också att vi ska fortsätta utveckla tjänsterna med det långsiktiga målet att alla tjänster och program ska kunna användas oavsett eventuella funktionsvariationer."

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.