Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stjärnkusk överväger stämma Kalla Fakta

Publicerad: 1 december 2008, 11:22

Travtränaren och stjärnkusken Åke Svanstedt är på krigsstigen mot TV4:s Kalla Fakta och överväger att stämma programmet.


I gårdagens ”Kalla Fakta” anklagades Åke Svanstedt av en före detta anställd att ge sina hästar elchocker – så kallade ”grisfösare”.

Åke Svanstedt nekar och säger att påståendena är lögn.

– Det här är tragiskt och svärtar ner hela rörelsen. Vi är helt oskyldiga och något sådant här har aldrig förekommit hos oss. Åke undersöker nu möjligheten att stämma Kalla Fakta för förtal, säger Glenn H Persson, försteman i stall Svanstedt, till trav365.se.

När Svanstedt intervjuades av Kalla fakta-reportern Sofia Hartung brast det för stjärnkusken som till slut blev irriterad och kastade iväg hennes mikrofon.

– Det var mitt i värmningarna och reportern var fruktansvärt provocerande. Folk som stod runtomkring Åke tyckte att han tog det hela förvånansvärt bra och svarade på frågorna. Sedan kom hon tillbaka och provocerade ännu mer, säger Glenn H Persson, som även säger att tidigare anställda hos Svanstedt erbjudits pengar av Kalla Fakta för att ställa upp i programmet.

Kalla Faktas redaktionschef Johan Åsard förnekar att det skulle ha förekommit erbjudande om ekonomisk ersättning. Och han räds inte en stämning.

– Vi har inga problem med någon stämning. Vi grundar våra uppgifter från Jordbruksverket som har fått in flera anmälningar på Svanstedt. Det är alltså ingenting som vi påstår, säger Johan Åsard till trav365.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.