tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stockholm City stämmer resebyrå

Publicerad: 5 januari 2011, 11:06

Bonnier-ägda gratistidningen Stockholm City har tröttnat på att inte få betalt för sina annonser.
Tidningen stämmer Medelhavsresor KMT AB för obetalda annonsfakturor på 294 477 kronor.
– Stockholm City har gjort ett fel som behöver rättas till, anser Katia Kawak, styrelseledamot för Medelhavsresor KMT AB. Vi skriver brev till varandra och förhandlar.

Ämnen i artikeln:

Stockholm CityMediaMedier

Enligt henne ska tvisten redas ut och hon ber Resume.se återkomma om någon månad.

– Vi var nöjda med annonserna men det vi var överens om hölls inte.

Katia Kawak avböjer att precisera överenskommelsen.

Enligt Bolagsverket har Medelhavsresor haft en mer än dubblerad omsättning det senaste bokföringsåret jämfört med tidigare år. Bolaget visade däremot upp ett minusresultat för 2008/2009 vilket det inte haft tidigare.

Katia Kawak vill inte kommentera om ekonomin på något sätt har spelat en roll i sammanhanget.

På Stockholms City säger en anställd som arbetar med fakturering att parterna hade en överenskommelse om annonsering och att Medelhavsresor inte har kontaktat Stockholms City trots flera påminnelser. Nu får tingsrätten avgöra tvisten.

Stämningen om fordran kom in den 4 janauri till Solna tingsrätt av Stockholm City i Sveriges AB:s ombud Intrum Justitia. Bolaget krävs på rättegångskostnader och andra utlägg.
Fem fakturor har inte betalts som rör annonser i papperstidning och webb från maj till september 2009. Den största fakturan är på 187 725 kronor.

Skulden gick enligt stämningsansökan till inkasso den 20 november 2009. Medelhavsresor hördes inte av. Fordran gick vidare till kronofogden som meddelade utslag den 3 november 2010. Medelhavsresor har därefter utan framgång ansökt om återvinning för att försöka hindra att utslaget blir giltigt.

Lilian Andersson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev