Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stockholm Citys nya ”dreamteam”

Publicerad: 4 augusti 2009, 08:46

Bonnier Tidskrifters Daniel Frodin har rekryterat en handfull erfarna journalister som bildar Stockholm Citys nya redaktionsledning. Stefan Sjödin från Tidningskompaniet blir ny chefredaktör medan Jens Kärrman från Aftonbladet och Malena Rydell från DN blir editionschefer. Och så bomben: Natalia Kazmierska blir skribent.


Ämnen i artikeln:

Daniel FrodinStockholm CityNatalia Kazmierska

Natalia Kazmierska blir skribent på Stockholm City. Foto: Ester Sorri/SCANPIX.

Nästa vecka kommer första numret av nya Stockholm City med Spoon och Bonnier Tidskrifter som nya utgivare av tidningen.

Uppdraget är bland annat att kraftigt minska kostnaderna för utgivningen. 30 procent av de fasta kostnaderna ska bort i flytten.

Det var i början av sommaren som ett drygt 30-tal medarbetare blev uppsagda från tidningen samtidigt som ägarna aviserade en nystart för gratistidningen.

Daniel Frodin räknar med att den nya redaktionen vid full bemanning kommer att bestå av 10-15 personer.

– Det är för tidigt att säga något om behovet. Men via Spoon har vi en möjlighet att bygga upp ett flexibelt samarbete med flera frilansare.

Redaktionens stomme ska vara uppbyggd kring en handfull personer som Daniel Frodin rekryterat utifrån sin roll som ansvarig utgivare:
– Det är ett riktigt stjärngäng, säger han belåtet.

Stefan Sjödin blir ny chefredaktör.
– Han kommer närmast från Tidningskompaniet men har under många jobbat på Aftonbladet, säger Daniel Frodin.

Två nya editionschefer har utsetts, en för måndagstidningen och en för torsdagstidningen.
Jens Kärrman, mångårig medarbetare från Aftonbladet ska leda måndagstidningen medan Malena Rydell från DN ska sköta torsdagstidningen med fokus på nöje och kultur inför helgen.

Daniel Frodin räknar också upp ett par nya redaktörer:
Emil Arvidson, som bland annat jobbar på DN, får ansvaret för nöjet och Agnes af Geijerstam, också hon med bakgrund på bland annat DN, blir redaktör.

Daniel Frodin har även ett ess i rockärmen. Han har lockat över Natalia Kazmierska som i förra veckan meddelade att hon lämnar Expressen.
– Hon ska fungera som bred skribent men med specialinriktning på kultur.  Det är ett riktigt dreamteam som vi  satt samman.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.