Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stockholm nedskräpat – av sexreklam

Publicerad: 1 oktober 2014, 06:02

Skärmdump från DN.se.

Sexreklam har blivit ett allvarligt problem för Stockholm, appen FireChat är en mardröm för de kinesiska myndigheterna och Magnus Uggla fick ångest av TV4-inspelningarna. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

ExpertMicrosoftMorgonsvepet

MH

Magnus Helander


Sexreklam skräpar ner Stockholm
DN skriver att en strippklubb skräpat ned Stockholms gator med tusentals reklamlappar i flera månader. Men ingen gör något åt problemet.
– Det är för jäkligt. Tyvärr behandlar vi det här på samma sätt som all annan nedskräpning. Man skulle nästan vilja sätta span på klubben så man kan ta dem på bar gärning, säger Ulla Hamilton, trafikborgarråd i Stockholms stad.

Windows 10 efter Windows 8

Efter Windows 8 kommer – Windows 10. I går kväll lanserade Microsoft den nya versionen av operativsystemet. Windows 8 har inte varit någon framgång, men Microsoft tror mycket på Windows 10.
Enligt it-jätten ska systemet göra det enklare för traditionella kontorsanställda som jobbar med mus och tangentbord. Windows 8 var utformat för att använda pekskärm vilket inte var så populärt bland företagsanvändarna, skriver SvD Näringsliv.

FireChat gäckar Kinas kommunistregim
Appen FireChat ställer till problem för den kinesiska regimen som vill stoppa sociala medier i samband med demonstrationerna i Hongkong. Appen, som varken kräver täckning eller uppkoppling, används effektivt av demonstranterna, skriver Gizmodo.

Magnus Uggla får ångest av inspelning
”Varje inspelning är ju förknippad med en viss ångest”, säger Magnus Uggla om sitt nya program i TV4 – ”Uggla flyttar in”.
Uggla gillar inte att sova borta och enligt Aftonbladet sov han bara ett par timmar per natt under inspelningarna. Allra värst var det i Olle Ljungströms uthus, där han frös hela natten.

Tetris ska bli storfilm
Det klassiska datorspelet ”Tetris” ska bli storfilm, skriver TT som hänvisar till Wall Street Journal. Filmen ska göras av företaget bakom spelet, i samarbete med Threshold Entertainment som 1995 gjorde film av arkadspelet "Mortal kombat".
– Det är en väldigt episk science fiction-film. Det kommer inte att bli en film med en massa linjer som åker fram och tillbaka, vi kommer inte att sätta fötter på geometriska figurer, säger Threshold-chefen Larry Kasanoff till Wall Street Journal.

Expert siktar på comeback i Sverige

För några år sedan föll Onoff och Expert offer för den stenhårda konkurrensen på den svenska hemelektronikmarknaden där det finns mycket reklampengar för byråerna. Nu vill norska Expert göra comeback i Sverige, skriver DI.
Expert finns i nuläget i Finland, Danmark och Norge och utesluter inte en comeback i Sverige.
– På lång sikt vill vi addera Sverige. Det är den största marknaden i Norden, så vi vill ha butiker där också. Men på kort sikt vi har mycket att arbeta med i Finland, Norge och Danmark, säger Ronny Blomseth till DI.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev