Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stoppar tidningsdöden – Trinity Mirror släpper dagstidning

Publicerad: 18 februari 2016, 10:25

Daily Mirror får en systertidning.

DN skrämmer bort tidningsdöden. Nu är Daily Mirrors ägare Trinity Mirror i full färd med att göra samma sak. Upplagan på deras nya dagstidning kan bli så stor som två miljoner.


För en vecka sedan stod det klart att brittiska The Independent skrotar papperet för att satsa på onlinejournalistik. Det blir den första rikstäckande tidningen i Storbritannien som lägger ned på papper. Trinity Mirror går åt motsatt håll och satsar på papper.

Bolagets nya dagstidning har arbetsnamnet New Day och kommer kosta runt 20 pence, skriver The Guardian. Lanseringen sker den 29 februari, samma dag som Trinity Mirrors bokslut kommer. Mediebyråerna har den senaste tiden briefats om planerna.

Enligt källor kan upplagan tryckas i hela två miljoner exempelar, inkluderat gratis distribution för att boosta intresset. När Rupert Murdoch startat Sun on Sunday, startade han med att trycka mer än tre miljoner kopior.

Tidningen kommer skriva om bland annat livsstil och nöje.
– Syftet är att rikta sig mer till Mail och Express publik. En sorts ”allt för alla”-papperstidning i mitten av marknaden, snarare än ett direkt försök att gå in på kvalité., säger en källa på Trinity Mirror.

Det är oklart hur stor del av materialet som kommer att delas med systertidningen Daily Mirror.

Förra veckan stod det klart att Dagens Nyheter satsar på ett veckomagasin med premiär i vår. Är det nu det vänder?

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.