Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stor lättnad för Otto Sjöberg

Publicerad: 27 november 2009, 09:52

Efter månader av försening har Apple godkänt Idol-appen, som är ett samarbete mellan TV4 och Expressen. En stor lättnad för Otto Sjöberg, vd för TV4 Expressen Mobilab.


Ämnen i artikeln:

TV4 Expressen MobilabIdolAppleOtto Sjöberg

Otto Sjöberg. Foto: Erik Esbjörnsson.

Som Resume.se tidigare avslöjat blev Mobilabs Idol-applikation försenad då Apple inte godkände den lagom till första fredagsfinalen den 8 oktober.

– Det är tråkigt. Det måste till ett annat förfarande där det finns en tidsplan. Vi har tagit upp det med Apple, sa Otto Sjöberg till Resume.se då.

Nu, med tre fredagsfinaler kvar, släpps applikationen äntligen.

– Den tekniska plattformen var färdig för länge sen, det som har dragit ut på tiden är godkännandeprocessen hos Apple. Där måste rutinerna bli bättre, säger Otto Sjöberg, vd för Mobilab, till expressen.se.

Han fortsätter:

– Applikationen är rolig och nyskapande på det sättet att användaren får en 2-i-1 funktion. Å ena sidan är det möjligt att följa idolernas egen syn på programmet och när man vänder bland kan man följa det journalistiska arbetet kring programmet.

Samtliga klipp från Expressens Idolbevakning kommer att finnas på Idol-appen som sedan i onsdags finns tillgänglig för nedladdning gratis.

Resume.se har sökt Otto Sjöberg.

Matilda Sundåker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.