Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stora chefsförändringar på MTG

Publicerad: 20 maj 2015, 08:04

MTG omorganiserar.

Foto: Andreas Elgstrand.

MTG genomför just nu stora chefsförändringar. Anders Jensen, i dag vd för MTG TV, blir vd för MTG Sverige, samtidigt som det tillsätts motsvarande poster i Norge och Danmark.


Ämnen i artikeln:

MTG

Kim Poder blir ny vd på MTG Danmark och Trygve Rønningen på MTG Norge. Ansvarsområdet sträcker sig över MTG:s gratis-tv, betal-tv och radiostationer.

Jonas Karlén, som i dag är vd på Viasat, blir vd på Viaplay, men rapporterar till Rikard Strieber, som sedan tidigare är digital chef på MTG.

Jette Nygaard-Andersen, i dag executive vice president på MTG blir även vd för MTG Broadcasting Technology och vd för företagets centraleuropeeiska gratis-tv, radio och lokala kanaler. Marek Singer som tidigare haft den sistnämnda tjänsten kliver alltså ned, men fortsätter som vd för MTG i Tjeckien.

– Förändringarna speglar vår önskan att kapitalisera på snabbrörliga konsumenttrender på våra marknader, i takt med att allt fler tittar på video online, på mobilen och på flera skärmar. Detta flyrttar oss närmre våra målgrupper, säger Jørgen Madsen Lindemann, koncernchef på MTG, i ett pressmeddelande.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.