Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stora nedskärningar på IDG

Publicerad: 5 juni 2015, 07:10

IDG går från papper till digitalt. Då krävs det enligt ledningen att man gör sig av med personal.

Efter att det blivit känt att IDG lägger ned papperstidningarna Computer Sweden och Techworld har ledning och fack suttit i förhandlingar. Nu står det klart att knappt hälften av tjänsterna försvinner.


Ämnen i artikeln:

TechWorldIDGComputer Sweden

MBL-förhandlingarna strandade förra veckan och gick då vidare till central förhandling. Nu står det alltså klart att många får lämna IDG. Det skriver Dagens Media.

– Vi kommer att minska antalet tjänster från 35,7 till 19. Men fem av de tjänsterna är vakanser så man kan säga att vi kommer att minska tjänsterna från 30 till 19, säger Per Danielsson, kommunikationschef på IDG, till Dagens Media.

Anledningen till nedskärningarna är att IDG ställer om från papper till digitalt. Det står redan klart att pappersversionerna av Computer Sweden och Techworld kommer att läggas ned.

– Vi hade förslag på ytterligare tjänster som kunde räddas, men det tyckte inte företaget. De ansåg att de mål de satt upp kan uppfyllas med den nya organisationen. Själv tror jag att det kan bli tufft. Vi hoppades att det skulle bli bättre i de centrala förhandlingarna, men tyvärr inte. Företag har rätt att göra som de vill, säger Helle Kierkegaard, klubbordförande på journalistklubben, till Dagens Media.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

TechWorldIDGComputer Sweden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.