Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Storaffär mellan NT och Corren

Publicerad: 14 februari 2008, 16:18

ÖC+NT=sant. En kärleksförklaring på Alla hjärtans dag. Renée Mohlkert, vd på Östgöta Correspondenten, protesterar inte mot liknelsen. Och det blir Lennart Foss, senast vd VLT, som får uppdraget att hålla samman det nya förhållandet. (UPPDATERAD)


Sammanslagningen av lokalpressen fortsätter. Att ÖC och NT nu planerar att utöka sina redan inledda samarbeten på bland annat  tryckeri– och annonssidan är enligt Renée Mohlkert fullt logiskt.
– Vi har precis inlett förhandlingar. Framtiden får utvisa under vilka former vi kommer att närma oss varandra. Men tillsammans blir vi en mediejätte i den här regionen. Norrköping och Linköping förs närmare varandra, med det är oerhört viktigt att de även i fortsättningen ska vara starka lokala varumärken, säger Renée Mohlkert.

Lennart Foss, senast på VLT, som han lämnade för ett drygt år sedan, är tänkt som ny koncernchef. Göran Lundin kommer att ta ordförandeklubban om affären går igenom. Lundin är idag ordförande i NT.

Om affären genomförs kommer Norrköpings Tidningars att äga 65 procent och Östgöta Correspondenten resterande aktier i det nya bolaget. Bolaget kommer från början att omsätta ca 1,3 miljarder kronor och sysselsätta runt 1 100 medarbetare i Östergötland, på Gotland och i Norrland.

Hur tog Stig Fredriksson på Herenco, näst störste ägaren, emot beskedet?

– Jag har informerat Lovisa Hamrin som är vd. Vad hon tycker om affären får du fråga henne om!

Fakta:

Norrköpings Tidningar
 Ägs av Erik & Asta Sundins stiftelse.
 NT äger även Folkbladet, Västerviks-Tidningen, Norrbottens-Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar samt tv-kanalen 24nt television.
 I koncernen ingår även distributionsbolag, radiostationer och ett utvecklingsbolag.
 Norrköpings Tidningar äger redan sju procent av aktiekapitalet i ÖC.
 Koncernen har omkring 800 anställda.
 ÖC och NT äger gemensamt ett tryckeri och gratistidning.

Östgöta Correspondenten
 Största ägare AB Corren Intressenter.
 Näst största ägare är Herenco AB med Stig Fredriksson i spetsen är.
 Östgöta Correspondenten äger bland annat ett radiobolag som sänder Rix FM och Lugna Favoriter.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.