Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Storägaren kan tänka sig sälja Aftonbladet

Publicerad: 1 juli 2015, 06:15

NWT-koncernen kan tänka sig att sälja Aftonbladet.

Familjen Ander öppnar för en försäljning av Aftonbladet, U21-EM är kassaklirr för TV4 och Apple Music har lanserats. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookAftonbladetBonnier ABNWTSchibsted

Ander redo att sälja Aftonbladet...
Familjen Ander äger 3,7 procent av Schibsted genom NWT-koncernen. Nu kommenterar Lars Ander uppgifterna om att Bonnier anlitat en bank för att räkna på ett köp av Aftonbladet.
– Får Schibsted riktigt betalt så kommer man nog att fundera, säger han till Dagens Industri.

Även om han är tveksam till affären utesluter han den inte, likt Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal. NWT kommer inte att motsätta sig en försäljning om budet är rätt.
– Jag kommer inte att avnända mitt veto, säger Lars Ander till DI.

Aftonbladet har värderats till omkring en miljard kronor. Om Bonnier vill köpa kommer de sannolikt behöva betala mer än så.

...vars aktiepost är värd två miljarder
NWT:s 3,7 procent av Schibsted är nu värda två miljarder kronor, enligt DI. På ett år har aktien stigit med drygt 50 procent. Vad familjen Ander ska göra med pengarna är inte klart.
– Det är ett angenämt bekymmer, säger Lars Ander till DI.

U21-EM ger kassaklirr till TV4...
Igår kväll vann Sverige ett bradgartat guld i U21-EM i Tjeckien. För TV4-Gruppens del har mästerskapet varit en stor tittarmässig framgång.
– För TV12 har U21-EM definitivt inneburit ett lyft, säger kanaldirektören Mathias Berg till DI.

Inför semifinalen skapades också runt 160 000 nya abonnemang på TV4 Play Premium.

...Som drabbades av strul under finalen
Under gårdagskvällens finalrysare var det flera tittare som upplevde störningar i sändningen. Bilden hackade och frös till ibland, vilket uppmärksammades i sociala medier. Problemet låg hos distributören Teracom, skriver Sportbladet.

Apple Music lanserat
Igår släppte Apple sin nya streamingtjänst, den så kallade "Spotify-dödaren", på omkring 100 marknader runt om i världen. Reaktionerna hittills har varit blandade.
"En rik och robust, men förvirrande upplevelse" skriver Recode.
"En väldigt väldesignad app" tycker Mashables skribent.

Facebook laborerar med artificiell intelligens
Det sociala nätverket har hela tre laboratorier som sysslar med artificiell intelligens. Enligt Mark Zuckerberg handlar det till stor del om att presentera relevant innehåll för varje enskild användare, bland annat genom att analysera och känna igen innehåll i bilder, skriver bland annat Techcrunch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.