Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Storåkers fortsätter med Carl Philip/Sheratons ursäkt

Publicerad: 28 mars 2014, 07:03

Pr-krisande Sheraton ber om ursäkt, en nanmstrid om Carnegie har blossat upp, Michal Storåkers talar ut och Game of Thrones stjärnan Kit Harrington vill klä av sig i sexscenerna, i jämställdhetens namn. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Namntvist om Carnegie
En namnstrid om namnet och varumärket Carnegie har blossat upp melllan finanshuset Carnegie och fastighetsbolaget D Carnegie & Co, som sedan 2008 inte längre har någon kopling till investmentbanken. Detta i samband med att D Carnegie & Co förbereder en notering på First North.
– Vi har en dialog, säger Richard Buch, kommunikationschef på finanshuset till DI.

Sheraton-chef ber om ursäkt
Sheraton, som drabbats av en pr-kris i veckan, ber i ett öppet brev Diana Nyman från Romska rådet i Göteborg om ursäkt. Brevet är undertecknat Sheraton hotels områdeschef Jan Nielsen. Nyman stoppades från att komma in i frukostmatsalen, trots att hon bodde på hotellet. Nu ska Sheratons personal gå en ”uppfriskningskurs i hotellets policy för mångfald”.

Storåkers om sortin
Reklambyrågrundaren Michael Storåkers ger för SvD sin version om varför han slutar som vd för Bukowskis. Han säger att han gjorde det på eget initiativ efter fyra år.  
– När det gäller Lundin så har de varit väldigt stöttande. Carl Philips  design har inte spelat någon roll i den här frågan. Däremot är jag  ordförande i Bernadotte & Kylberg AB och det tänker jag fortsätta  med, säger han om framtiden.
Michel Storåkers sitter i uppemot tio styrelser.

”Risk att SR skadat mordutredningen”
Frågan om utlämnandet av Nils Horners tillhörigheter, som dator, mobil och anteckningsblock hart hamnat i tingsrätten. Internationella åklagarkammarens chef Lise Tamm menar att SR äventyrar utredningen genom att inte vilja lämna ut materialet. SR hänvisar till källskyddet, skriver DN.   

Game of thrones-stjärnan vill klä av sig
Kit Harrington, som spelar Jon Snow i Game of Thrones vill kä av sig mer i serien. Eftersom det är mycket naket för kvinnorna boder de manliga skådespelarna också låta plaggen falla, i jämställdhetens namn, anser han. Dets kriver GQ, enligt Aftonbladet.  

Kurt Cobain blir serietidning

Bluewater Productions ger ut en serietidning om Nirvana-sångaren Kurt Cobain, som tog sitt liv för 20 år sedan. Historien skrivs och tecknas av Jayfri Hashim och ska  innefatta allt från rockstjärnans tidiga år till hans kamp med att  hantera kändisskapet, rapporterar Billboard, enligt TT. Bluewater Productions har tidigare gjort liknande serier om bland andra John Lennon, Jimi Hendrix och Jim  Morrison.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.