Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Storåkers lägger locket på om Lundin-affären

Publicerad: 21 mars 2012, 14:41

Michael Storåkers.

Foto: Pavel Maira.

Hårt kritiserade Lundin-gruppen är också ägare till Bukowskis, där före detta McCann-vd:n Michael Storåkers är vd. Han är visserligen en erkänd kommunikationsexpert, men uppger att han inte på något sätt är inkopplad i kommunikationen kring Lundins kritiserade oljeutvinning i södra Sudan.


Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersAftonbladetEkotBukowskisJan Helin

Så sent som idag medverkade Ian Lundin i Ekot. Målet var att besvara  all den kritik som har förekommit kring Lundin-gruppens oljeutvinning i  södra Sudan efter Aftonbladets granskning av ärendet.

Inför större intervjuer i Ekot och liknande hör det inte till ovanligheterna att högre chefer har medietränats.

Här  är det kanske inte alltför långsökt att tänka sig att Lundin-ägda  Bukowskis vd, Michael Storåkers, skulle kunna ha sitt finger med i  spelet.

Han har bland annat grundat och varit vd för Storåkers McCann.

Michael Storåkers dementerar å det bestämdaste att han skulle vara inkopplad i Lundin-gruppens kommunikation på något sätt:
–  Jag uttalar mig inte om något annat än Bukowskis. Jag har inga  operativa uppdrag i kommunikationsbranschen överhuvudtaget sedan två år  tillbaka, säger han.

Ian Lundin upprepade på klassiskt  medieträningsmanér flera budskap i samband med Ekot-intervjun. Det vill  säga han välkomnar en oberoende granskning av Lundins förehavanden i  Sudan.

Han uppgav också att Lundin avvecklade sin verksamhet där då  fredssamtalen bröts samman.  Han tyckte också att Lundin-gruppens  oljeutvinning har skyndat på fredsprocessen i Sudan.

Vad har du för kontakter med er ägare Lundin-gruppen?
– Jag kommenterar som sagt endast frågor som rör Bukowskis, säger Michael Storåkers.

Lundin-gruppen kontrade Aftonbladets granskning med en debattartikel i DN nyligen.

Här gick man till hårt angrepp och beskrev det hela som: "en kampanj mot oss".

Aftonbladets  chefredaktör Jan Helin svarade bland annat med att döma ut Lundin Oils  medierådgivning. Som Resume.se tidigare har skrivit får oljebolaget  hjälp av Kreab Gavin Anderson.

Lundin Oil kallade nyligen sina institutionella ägare till ett möte på Grand Hotel i Stockholm.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.