lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stormade Kapitolium med inpasseringsbricka runt halsen – nu får direktmarknadsföraren sparken

Publicerad: 8 januari 2021, 11:35

I främsta ledet med flagga, Trump-keps och... inpasseringsbricka. I onsdags stormade han Kapitolium kuppförsöket i Washington. Följande dag fick mannen sparken från direktmarknadsföringsbyrån Navistar i Marlyland.

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det var i onsdags efter att Navistars säkerhetspersonal gått igenom fotografierna över de kaotiska scenerna när ett antal Trump-anhängare stormade den amerikanska maktens hjärta, Kapitolium i Washington, som de kunde identifiera en av sina anställda. Stormningen blev ett misslyckat försök att undergräva valresultatet och Joe Bidens seger som ny amerikansk president efter Donald Trump.

Mannen flankerade den excentriskt klädde och ansiktsmålade kuppmakaren, päls- och hornprydde Jake Angeli som går under namnet QAnon Shaman. Han stod i första ledet under stormningen och hans ansikte har i veckan spridits över hela världen. Den anställde kan således mycket väl vara den mest omtalade reklammannen i världen just nu. Men inte på grund av sina färdigheter som yrkesperson.

I ett uttalande meddelar Navistar att den anställde har fått sparken med hänvisning till företagets policy att anställda som visar farligt beteende eller äventyrar andras hälsa och säkerhet kommer att förlora sitt jobb. Det skriver Fox6

Under kuppförsöket fotograferade förövarna bland annat sig själva sittandes på talmannnen Nancy Pelosis kontor med fötterna på skrivbordet.

Men det finns också en annan sida med kuppförsöket. Fem personer har dödats och fotografier från våldsamma scener där poliser drar vapen vittnar om allvaret i sutuationen. 


– Vi har vetat i fyra år att vår demokrati var i fara och detta är förhoppningsvis det värsta och sista ögonblicket av det, sade demokraten Jim Himes, ledamot av USA:s representanthus till Fox.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev