Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stormöte på Stampen

Publicerad: 21 mars 2014, 08:39

(UPPDATERAD) Vd:n Pelle Mattisson gick på dagen. Det meddelades i går. I dag klockan 10 går kriskoncernen Stampen ut med intern information till medarbetarna.


Ämnen i artikeln:

Lena LarssonPeter HjörneMartin AlsanderPelle MattissonStampen

Resumé rapporterade i går om vd-bytet på Stampen. Vd:n Pelle Mattisson har med omedelbar verkan avgått och ersatts av Stampen Media Partners vd Martin Alsander.

I dag informeras Stampens medarbetare om nya besparingar i koncernen som gjorde sig av med 500 tjänster i fjol. Enligt vad Resumé erfar börjar Lena Larsson, vd Local Media, på GP med att informera om besparingar 10.

Ekonomiskt hårt pressade mediekoncernen Stampen tittar på att sälja av delar av verksamheten.

Bankerna kräver att den skuldtyngda koncernen monteras ner – för att sanera ekonomin krävs försäljningar på en halv miljard.

Huvudägaren Peter Hjörne har gett Hjalmarsson &  Partners uppdraget att sälja dotterbolaget Stampen Media Partner samt  delar av tidningsrörelsen, vilket kan komma att omfatta Promedia med  Mitt-i-tidningarna, VLT och Nerikes Allehanda. Åtgärden behövs för att avvärja konkurshoten.

Stampen med 4 000 anställda gjorde nedskrivningar på 790 miljoner  kronor i bokslutet för 2013.

Omsättningen  sjönk med nära en halv miljard kronor till cirka 4,9  miljarder kronor.  Resultat efter finansiella poster, finansnettot,  backade med 862  miljoner – att jämföra med plus 99 miljoner kronor under  2012.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.