Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Största nedskärningen hittills på New York Times

Publicerad: 2 oktober 2014, 06:10

New York Times bantar.

Foto: Wikimedia Commons.

New York Times gör sin största nedbemanning hittills på nyhetsredaktionen, biografkedjor rasar mot Netflix och vinnarna gör comeback i ”På spåret”. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

På SpåretNew York TimesMorgonsvepetNetflix

New York Times kapar 100 tjänster
New York Times planerar att nedbemanna på  nyhetsredaktionen med 100 personer från dagens 1 300. Det är den största bantningen av nyhetsredaktionen hittills. Åtgärden genomförs för att anpassa sig till mediabranschens strukturella omvandling med  minskande upplagor av print och en ökad läsning digitalt (Omni).

Vinnarna gör comeback i ”På spåret”
Nu avslöjas fler av deltagarna i kommande upplaga av SVT-succén ”På spåret”. Bland annat kommer vinnarduon från förra säsongen tillbaka – Göran Everdahl och Helena von Zweigbergk, skriver Expressen.

PWC-revisorer granskas efter Eniro-skandalen
Efter Eniros bokföringsskandal inleder Revisorsnämnden disciplinärenden mot de två revisorer som undertecknat Eniros revisionsberättelse, skriver Dagens Industri.

Biografkedjor rasar mot Netflix

Netflix besked att premiärvisa uppföljningen till Oscarsbelönade ”Crouching tiger, hidden dragon” samtidigt som den den går upp på Imax-biografer väcker ilska. Flera stora biografkedjor i USA säger att de kommer att vägra visa filmen när den får premiär i augusti nästa år, skriver TT.

Netflix i stort samarbete med Adam Sandler
Netflix inleder ett samarbete med komedistjärnan Adam Sandler som ska göra fyra långfilmer exklusivt för streamingtjänsten. Sandler ska både producera filmerna och spela huvudrollen i dem, uppger TT som refererar till Hollywood Reporter.

TV4-profil säljer Mad Men-inspirerad lyxvåning i Vasastan
TV4-profilen Jesper Hussfelt säljer sin hundrasexkvadratare i Vasastan med jacuzzi i vardagsrummet, Mad Men-inspirerat arbetsrum och ett Ratpack-motiv uppkaklat på väggen, skriver DI.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.