tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stort sparpaket på TV4 – minst 90 tjänster ska bort

Publicerad: 19 april 2017, 17:30

Casten Almqvist, vd på Bonnier Broadcasting.

Foto: Andreas Elgstrand

Bonnier Broadcasting ska spara närmare 400 miljoner kronor på två år. Nyhetsbolaget slås samman med TV4 och minst 90 personer förlorar jobbet. Det väntas vd Casten Almqvist meddela på torsdagen.

Ämnen i artikeln:

TV4C MoreNyhetsbolagetCasten AlmqvistBonnier BroadcastingMediaMedier

LH


Bonnier Broadcasting har haft ett tufft första kvartal och tar nu till hårdhandskarna för att vända en fallande trend.

I bokslutskommunikén för 2016 tvingades koncernen redovisa att den tidigare vinstmaskinen tv ger allt mindre pengar. Såväl omsättning som resultat för affärsområdet Broadcasting faller. Omsättningen föll med 350 miljoner till 7,4 miljarder kronor, resultatet som ebita föll med 10 procent till 373 miljoner.

C More fortsätter att generera jätteförlust i storleksordningen 400 miljoner kronor vid en omsättning på 1,4 miljarder. MTV i Finland fortsätter, trots hårdföra sparåtgärder, att gå med förlust.

Satsningen på TV4 Play ger många tittare, men betydligt mindre pengar. Och kassakossan TV4 får allt svårare att ta betalt i takt med att det linjära tittandet fortsätter falla. Därför väntas affärsområdeschefen Casten Almqvist på torsdagen vid ett möte klockan 15 30 meddela att TV4 och Nyhetsbolaget slås samman igen.

Ett tvåårigt rationaliseringsarbete inleds med målet att spara 350 - 400 miljoner kronor. I ett första skede väntas 90 personer förlora jobbet.

Nyhetsbolaget har drabbats av flera nedskärningar de senaste åren i samband med att nedläggningen av TV4:s lokalnyheter och dygnet runt-kanalen TV4 News.

Resumé har sökt Casten Almqvist för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev