Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stöttar kollegorna efter sexuella trakasserierna: ”Vidrigt att se”

Publicerad: 12 juni 2017, 11:29

Karin Frick

Foto: Yasmine Winberg

Den senaste tiden har flera händelser visat på kvinnornas utsatta roll som sportreportrar. Discovery Networks sportjournalist Karin Frick tror att trakasserierna beror på en förlegad machokultur inom sportvärlden.


Ämnen i artikeln:

Karin FrickDiscovery Networks SwedenKanal 5

Bara den senaste månader har flera fall av sexuella trakasserier mot kvinnliga sportjournalister uppmärksammats. Maxime Hamou åkte ur Franska Öppna och försökte efteråt kyssa en reporter mitt under en tv-intervju.

Discovery Networks Isabel Boltenstern blev antastad av manliga supportrar under sändningen inför Europa League-finalen i Stockholm. I förra veckan berättade C More:s reporter Lovisa Giertta  om hur en SHL-spelare klädde av sig naken inför en intervju.

– Jag tycker att det här är så tråkigt. Det är vidrigt. Det är som att det blir okej, bara för att det är i sportens värld, säger Discovery Networks sportjournalist Karin Frick i en intervju med Expressen.

– Det är helt oacceptabelt att det sker. Det är som att det är "lite kul" i sportens värld. Men det som Isabel och Lovisa utsattes för är lika oacceptabelt, båda sakerna.

Karin Frick tror att beteendet har sin bakgrund i värderingarna inom sportens värld.

– Ja, jag tror att det är lite "macho" att hålla på så där, att det är accepterat i sportens värld. Trakasserier pågår överallt men kanske på ett mer dolt sätt på ett företag. Men i en sådan här situation blir det så offentligt. Det är viktigt att bryta den här inställningen, och det gör man bland annat genom att belysa problemet. Det är också viktigt med chefer och kolleger som stöttar, säger hon till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.