Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Straffas för nonchalans

Publicerad: 16 december 2011, 15:11

Erik Lagersten

Foto: Torbjörn F Gustafsson/Combat Camera

Försvarets informationsdirektör Erik Lagersten får löneavdrag. Försvarsmaktens personalansvarsnämnd anser att han visat uppenbar nonchalans mot gällande bestämmelser i samband med upphandlingar.


I våras visade Försvarsmaktens internrevision att det förekommit ett antal brister i informationsstabens upphandlingar. Det gäller fem olika ärenden, bland annat avtalen med Carat och den upphandling av 126 Ipads som Resume.se rapporterade om tidigare i höst.

En förundersökning inleddes för att utreda om det förekommit jäv. Denna lade sedan ned då inget styrkte att så var fallet.

Myndigheten beslöt att pröva ansvarsfrågan när det gäller de redovisade bristerna i Försvarsmaktens personalansvarsnämnd (FPAN).

FPAN:s meddelar i sitt beslutat informationsdirektörens mål inte varit att skaffa sig egen vinning utan att uppnå verksamhetens mål. Man finner dock att informationsdirektören, trots det, gjort sig skyldig till en tjänsteförseelse som inte kan anses som ringa.

FPAN:s disciplinåtgärd för Erik Lagersten består av ett löneavdrag med 25 procent av dagslönen i 15 dagar.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.