Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Streamingprofilens ilska mot Twitch – reklam för porr i hans kanal

Publicerad: 12 augusti 2019, 06:37

Tyler "Ninja" Blevins numera nedlagda kanal på Twitch har använts för att marknadsföra porrströmmar.


"Ninja" tycker det är problematiskt att Twitch använder hans gamla kanal för att promota andra strömmar, vilket de inte gör på andra användares konton. Normalt sett har varje konto information om kanalen, regler och eventuellt hänvisas besökaren till sidor där de kan bidra med pengar.

Enligt IGN.com innehåller det nedlagda kontot numera omkring 25 länkar till andra strömmar och Ninja anklagar alltså Twitch för att marknadsföra strömmar med pornografiskt innehåll.

"Nu är det ett porrkonto som rekommenderas som nummer ett på min kanal och jag har ingenting att säga till om kring detta.", som säger att gränsen är nådd. Enligt streamingprofilen har han försökt få kanalen nedstängd under en tid och försökt stoppa marknadsföringen av andra strömmar. Han ber nu om ursäkt till alla föräldrar vars barn har länkats vidare till porrströmmarna.

Tyler "Ninja" Blevins bytte i början av augusti plattform från Amazonägda Twitch till Microsoftägda Mixer. Vd:n för Twitch,  har nu gått på Twitter ut och bett "Ninja" om ursäkt på Twitter. Han säger att det handlat om experiment med rekommendationer. Enligt Twitch Policy är länkning till sexuellt innehåll förbjudna.

Ninjas nedlagda Twitch-kanal har i dagsläget 14,7 miljoner följare. Hans nya kontrakt med Mixer värderas till mellan sex och åtta miljoner dollar per år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.