Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Streamingtjänsten som sänder La Liga och Serie A

Publicerad: 6 augusti 2018, 11:27

Foto: Montage: Andreas Elgstrand

IMG lanserar den nya streamingtjänsten Strive, som kommer att sända samtliga matcher från Serie A och La Liga.


Ämnen i artikeln:

Cristiano Ronaldo

Ifjol förvärvade IMG prestigerättigheterna av La Liga och Serie A. Nu står det klart att sporträttighetsföretaget lanserar den egna streamingtjänsten Strive, som kommer att sända satmliga 380 matcher för respektive liga.

Streamingtjänsten lanseras i Sverige, Norge och danmark. Sändningarna drar igång den 17 augusti och kommer utöver matcherna även att erbjuda highlights och magasinsprogram.

Sändningarna kommer att produceras från IMG:s produktionshögkvarter i Stockley Park och samtliga kommentatorer kommer att vara på engelska. Strive Sport lanseras från början med en sjudagars gratisperiod, därefter kostar tjänsten 79 kronor per månad.

– Det här är ett utomordentligt tillfälle för ett enastående innehåll på en digitalt mogen och väletablerad marknad. Det ska bli väldigt spännande att bygga upp Strives varumärke och tillhandahålla fantastisk fotboll till ett konkurrenskraftigt pris på den skandinaviska marknaden, säger Chris Catling, vd för IMG Medias OTT-tjänster, i en kommentar.

I framtiden är förhoppningen att kunna erbjuda fler storligor, men till en början får konsumenterna nöja sig med stormöten som Barcelona mot Madrid och stjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Cristiano Ronaldo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.