lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Strejkhotet avblåst

Publicerad: 9 maj 2012, 13:23

SVT-huset.

Foto: Andreas Elgstrand.

Strejkhotet på SVT är avblåst – i sista stund. Parterna är överens om ett nytt avtal.

Ämnen i artikeln:

UnionenSVTMedieföretagen

MH

Magnus Helander


Det var tal om att det kunde bli svart i rutan i SVT 2 från klockan 16, men i sista stund kom parterna överens. Unionen och  Medieföretagen hittade en lösning på den konflikt funnits hos SVT,  SR, UR och Radiotjänst.

Det nya avtalet ger en löneökning på 2,6 procent under avtalsperioden 1 april 2012 till 31 mars 2013.

Avtalet innehåller också en garanterad löneökning för varje  medarbetare på 300 kronor, högsta lägstalöner, förbättrade  helgersättningar och semestervillkor.

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens om bra lösningar på de  frågor som är viktiga för Unionens medlemmar inom public service.  Avtalet ger nu Unionens medlemmar samma löne- och anställningsvillkor än  övriga medarbetare inom Public service utan att vi har behövt utlösa  den konflikt som hotade, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert i  ett pressmeddelande.

Unionen krävde ursprungligen ytterligare 0,2 procent, men är ändå tillfreds med uppgörelsen.

– De förbättrade helgersättningar och semestervillkor tillsammans med  höjda lägstlöner som avtalet innehåller motsvarar väl dessa 0,2  procent. Det var därför en enhällig rekommendation från Unionens  branschdelegation och beslut av Unionens förbundsstyrelse att anta  avtalet, säger Niklas Hjert i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev