Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Strix anmäls för olaga intrång

Publicerad: 25 oktober 2011, 06:36

TV3-programmet "Sanning och konsekvens" ska polisanmälas för olaga intrång av företaget Människans Resurser AB som bedriver alternativ medicin. Samtidigt stämmer företaget Strix på 1,5 miljon kronor. Detta innan TV3-programmet "Sanning eller konsekvens" ens har sänts.


Ämnen i artikeln:

Robert AschbergStrix

Robert Aschberg. Foto: Frida Flakstad/Carina Jäderström

– Vi förstår att de är lite nervösa, säger programledaren Robert Aschberg. Mot en allvarlig livshotande cancersjukdom har de erbjudit en ren hokus pokus behandling.

I det här fallet har företaget Människans Resurser AB agerat snabbt, konstaterar Robert Aschberg.

Av stämningen framgår att Strix besökte företaget och filmade utan lov den 16 oktober. Enligt företaget i syfte att visa att det lovar att bota människor.

– Företaget har inte bjudit in Strix, säger Mickael Radomirovic, juridiskt ombud.

Företaget anser att Strix använt otillbörliga metoder, att sändningen av programmet kan skada företaget och att personalen trakasserats.

– Personal som inte kan svenska så bra ska under tumult oförberedd svara på frågor. I det här fallet har personen inte förstått frågorna.

Människans Resurser AB har erbjudit Strix möjligheten att rätta till uppgifterna via ett nybesök med tolk. Erbjudandet avböjdes dock av Strix i förra veckan.

– Den ryske delägaren och anställde har inte sagt att han kan bota cancer, men förbättra immunförsvaret. Strix har tolkat det som att patienten kan bli frisk och vill få det till kvacksalveri. Det är upp till var och en att tro.

Företaget planerar nu att polisanmäla Strix för olaga intrång och filminspelning med uppsåt för att skada.

Enligt Mickael Radomirovic är TV3-programmets inslag amatörmässigt utfört och enbart ute efter sensation, inte samhällsnytta.

– Strix har inget på fötter och är ute på hal is.

Lilian Andersson

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Robert AschbergStrix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.