Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Strömhopp från Expressen

Publicerad: 24 oktober 2013, 14:47

Chefredaktören Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes.

Anna Rastner, Patrik Alm och Marika Långström. Tre tunga chefer lämnar Expressen – på samma dag. Expressen har tappat en rad profiler och chefer på kort tid, men chefredaktören Thomas Mattsson vägrar att kalla det en personalflykt.


Ämnen i artikeln:

Björn af KleenAnna RastnerNiklas OrreniusThomas Mattsson

I dag tappade Expressen officiellt tre personer i chefsposition – Anna Rastner, redaktionschef digitala medier till MittMedia, Patrik Alm, affärsutvecklingsansvarig på Expressen.se till Talentum, och Marika Långström, editionschef till TT.

I går avslöjade Resumé att kulturredaktören Björn af Kleen går till DN, och tidigare i år lämnade även Niklas Orrenius Expressen för jobb på DN.

En massflykt, kan tyckas, men chefredaktören Thomas Mattsson håller inte med om det.

– Nej, nej...  enligt ditt sätt att räkna så skulle jag ju i så fall svara Claes  Petersson, Anna Carson Jernberg, Anders Nettelbladt (samtliga nytillskott på Expressen, reds anm), några till och  ytterligare några som inte är outade än. Det är normal personalomsättning hos  oss och så kommer det att fortsätta vara, det finns duktiga  kvällstidningsmedarbetare rekryterade till alla möjliga medieföretag och  det är fullt logiskt eftersom journalisterna Aftonbladet och Expressen  är vana vid konkurrens och leverans. När jag var på OTW rekryterade vi  också från Expressen, säger Thomas Mattson till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News