Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Strömhopp från SVT

Publicerad: 26 mars 2008, 11:11

Carina Brorman, tidigare enhetschef på SVT Syd, får ett nytt toppjobb – som varumärkes- och kommunikationsdirektör på kraftbolaget Eon Sverige. Det skriver Rapidus.


Carina Brorman.

Carina Brorman, som var enhetschef på SVT Syd i sju år, lämnade tjänsten den 31 januari.

Nu har hon klart med en ny arbetsgivare. Enligt nyhetstjänsten Rapidus tillträder Brorman en nyinrättad tjänst som kombinerad varumärkes- och kommunikationsdirektör på Eon. Brorman efterträder kommunikationsdirektören Stieg Claesson som går i pension och börjar den 1 april.

Brorman säger till Rapidus att hon var inställd på att  fortsätta stanna inom media och publicistisk verksamhet. Men en rekryteringsfirma hörde av sig och Brorman tänkte om.

–   Den röda tråden är att det är en organisation som varit monopolverksamhet, men som nu verkar i fri konkurrens, men fortfarande är politiskt reglerad. Dessutom är det ett samhällsnyttigt företag med en produkt som alla använder och är beroende av, säger Carina Brorman till Rapidus.

Eon Sverige har sitt huvudkontor i Malmö. Bolaget har 6 000 anställda och omsätter 30 miljarder kronor.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.