Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stureplan.se går i graven

Publicerad: 2 januari 2017, 13:09

Alex Schulman.

Foto: Yasmine Winberg

Stureplan.se dokumenterade utelivet kring Svampen och blev en populär nöjesdestination på nätet. Men efter några års tynande tillvaro läggs sajten ner.


Stureplan.se grundades år 2004 – innan Facebook, Instagram och Snapchat lade beslag på sättet att dokumentera utelivet. Här blandades vimmelbilder från helgens fester med ett flertal profilerade nöjesbloggare. Initiativtagare var Stureplansgruppens vd Vimal Kovac. Sajtens första chefredaktör var Alex Schulman som drev verksamheten ihop med Tom Davidson. Han har nu skrivit en text om att Stureplan.se har nått vägs ände.

"Jag minns att vi väldigt fort fick många besökare och att vi blev omtalade. Det är klart att jag försökte bedriva skrivande nöjesjournalistik på sajten, men det ska jag ärligt säga att de allra flesta gick in på stureplan.se för att titta på bilderna från uteställena. Vem hade varit ute igår, med vem och hur såg de ut?" skriver Schulman om de inledande åren.

Han är stolt över att flera av sajtens dåvarande medarbetare har gått vidare och gjort framgångsrika mediekarriärer. Exempelvis Elin Kling, Viktor Barth-Kron och Marcus Dunberg.

"Mest stolt är jag över att vi under ett par spännande år gjorde sajten stureplan.se till en nationell angelägenhet, åtminstone medialt. Alla andra medier, också de stora mediehusen, sneglade på vad vi gjorde och hur vi gjorde det. Vi var först i Sverige med att satsa på bloggar. Vi var först i vårt segment att börja med tv-innehåll. Och trots att vi hela tiden arbetade inifrån Stureplan, så var blicken alltid utifrån, alltid med en fascination som jag tror var äkta: vad är detta för märklig plats egentligen?" skriver Alex Schulman.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.