Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Styrelseordföranden om Anders Ericsons sorti

Publicerad: 17 september 2018, 13:11

Leif Börjesson och Anders Ericson

Efter 19 år på Sveriges Annonsörer lämnade Anders Ericson förra veckan rollen som vd. Nu har rekryteringsprocessen för hans ersättare inletts.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerAnders Ericson

I början på förra veckan meddelade Anders Ericson att han lämnar vd-rollen på Sveriges Annonsörer efter 19 år. Leif Börjesson, styrelseordförande på Sveriges Annonsörer, svarar nu på hans sorti.

– Precis som både Anders och jag sagt tidigare handlar det om att Anders efter 19 år kände att det var dags att lämna över stafettpinnen. Vi är också i början av ett större strategiarbete och då kände Anders att någon annan borde ta organisationen in i nästa fas och vi i styrelsen delade hans åsikt, säger Leif Börjesson till Resumé.

Vem kommer att efterträda Anders Ericson?
– Det vet vi inte än. Det tar ju tid att få en efterträdare på plats och en rekryteringsprocess måste inledas. Just nu är den i startgroparna.

Under tiden går Tobias Eltell in som tf vd. Han har varit på Sveriges Annonsörer i flera år och enligt Leif Börjesson har han inga problem att sköta det dagliga arbetet.

Enligt Anders Ericson lämnade han in en avskedsansökan bara dagen innan han slutade - det låter ju lite speciellt när man varit på en arbetsplats i 19 år att avsluta det så abrupt?
– Nej, jag tycker inte att det är abrupt. Det är inga konstigheter. Vi har såklart haft diskussioner med Anders och eftersom Anders hade tagit beslutet och vi är i starten av strategiarbetet blev det inte abrupt i det hänseendet, utan snarare en naturlig utveckling.

När har ni en ny vd på plats?
– Det är omöjligt att uttala sig om. Det kan gå hur snabbt som helst, men sen sitter vissa på sex månaders uppsägningstid. Vi vill hitta rätt person att leda organisationen framåt och det är det viktiga, snarare än tillträdesdatum.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.