Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Sugar man” firar ett år på svenska biografer

Publicerad: 26 augusti 2013, 13:09

I helgen, den 24 augusti, firade Malik Bendjellouls succédokumentär ”Searching for Sugar Man" ett år i sträck på svenska biografer. I början av augusti firade den dessutom ett år i sträck på bio i USA.


– Det känns lika roligt som ofattbart att filmen fortfarande går på bio. Hela den här tiden känns som en dröm, något som inte ens är möjlig att fantisera ihop, säger filmens regissör Malik Bendjelloul.

Malik Bendjellouls dokumentär om artisten Rodriguez otroliga livsöde, har tagit hela världen med storm. Den blev den film som fick högst snittbetyg av alla svenska filmer under 2012 och näst högst av alla svenska filmer någonsin.

Den är den första svenska filmen att vinna en Oscar sedan Ingmar Bergmans Fanny och Alexander och prisbelönt på såväl Guldbaggegalan som på några av världens högst ansedda filmfestivaler.

I sommar passerade filmen ytterligare två milstolpar: Searching for Sugar Man har visats ett år i sträck på bio i både USA och Sverige.

– I den tuffa konkurrens som råder på biomarknaden idag kan man aldrig räkna med att en film spelar mer än någon månad, maximalt två. Searching for Sugar Man är en film som stuckit ut på fler sätt än man som distributör någonsin kunnat drömma om, och det här den ultimata bekräftelsen på vilken helt unik upplevelse det har varit för oss, säger Jakob Abrahamsson, distributionschef NonStop Entertainment.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.